«خودمختاری و رفع ستم مضاعف از اقوام و ملیتهای ایرانی طبق طرح شورای ملی مقاومت برای خودمختاری کردستان ایران»
حقوق برابر ملیتها
موضوع ملیتها یکی از مهمترین موضوعاتی است که یک دولت دموکراتیک و برآمده از انتخاب آزادانهٔ مردم ایران باید به آن توجه داشته باشد. ملیتهای ایرانی چه در زمان شاه و چه در زمان شیخ مورد ستم مضاعف قرار گرفتهاند. شورای ملی مقاومت با آگاهی به حساسیت و اهمیت این موضوع از بدو تأسیس خود آن را مورد توجه قرار داد. سازمان مجاهدین خلق ایران از همان آغاز روی کار آمدن خمینی در مقابل سیاستهای سرکوبگرانهٔ او در قبال هموطنان کرد، عرب، ترکمن و سایر ملیتها ایستاد.
مریم رجوی در اجلاس سه روزه شورای ملی مقاومت ایران بهمناسبت آغاز چهلمین سال تأسیس شورا (۲ تا ۵مرداد۱۳۹۹) در مورد حقوق برابر ملیتها گفت:
«شورا در برنامه خود تأکید کرده که همه ملیتها و همه شاخهها و تنوعات ملی وطنمان باید از خودمختاری داخلی برخوردار باشند و تأکید میکند که حقوق و آزادیهای فرهنگی و اجتماعی و سیاسی آنها در چارچوب وحدت، حاکمیت و یکپارچکی کشور باید تأمین شود.
شورا بهطور خاص، یک طرح ۱۲مادهیی برای خودمختاری کردستان ایران در سال ۶۲ تصویب کرد، که بهرغم گذشت سه دهه، هنوز هم یکی از جامعترین الگوهای جهانی است».
سیاست نظام ولایت فقیه در قبال ملیتها
رژیم آخوندی، از ابتدای روی کار آمدن در ایران، تبعیض و فشار و تحقیر نهادینهیی را علیه پیروان همه عقاید و مذاهب و ادیان، از مسیحی و کلیمی و زرتشتی و بهایی تا دراویش و اهل حق و علیه هموطنان اهل سنت آغاز کرد. در حالیکه در یک نظام دموکراتیک، همه ایرانیان فارغ از هر عقیده و مذهب و قومیت، باید با هم برابر و از همه حقوق و آزادیهای دموکراتیک برخوردار باشند.
آنچه رژیم آخوندی طی بیش از ۴دهه در حق ملیتهای ایرانی اعمال کرده و میکند بیانگر بعد دیگری از ماهیت ضدبشری ولایت فقیه است؛ ماهیتی که نه تنها وجود ادیان غیر از اسلام را برنمیتابد بلکه حتی گرایشهای گوناگون اسلامی مثل اهل تسنن را نیز تحمل نمیکند. این رژیم از آنجا که همه را عامل خطری علیه ماهیت سرکوبگر و انحصارطلب خودش میداند، حتی اجازهٔ ساختن یک مسجد به هزاران هموطن اهل سنت در تهران نداده است.
دیدگاه مریم رجوی در مورد حقوق ملیتها
مریم رجوی در چند سخنرانی خود نشان داده است که طرح مقاومت ایران در زمینه رفع تبعیض از تنوعات قومی و مذهبی میهنمان یک التزام صرف نیست، بل ریشه در اعتقادی عمیق به ایران آزاد و دموکراتیک و تنوع فرهنگی و چندزبانه بودن آن دارد.
به چند نمونه از سخنرانیهای ایشان در زمینه دفاع از حقوقبشر و منع تبعیض توجه میکنیم:
«ما خواهان رفع ستم مضاعف از همه تنوعات ملی وطنمان در چارچوب یکپارچگی تجزیهناپذیر ایران هستیم» (سخنرانی در گردهمایی ایرانیان، بورژه پاریس ـ۱۲تیر ۱۳۸۵).
«ما میگوییم وجود ملیتهای ستمزده، نیروی بزرگ و مؤثری برای سرنگونی رژیم و کسب آزادی است، پس باید شخصیت چندفرهنگی و چندزبانی ایران را غنیمت شمرد.
هموطنان ما که از ملیتها و فرهنگها و زبانهای گوناگون برخوردارند، باید بتوانند بهطور برابر در تصمیمهای ملی مشارکت کنند، باید بتوانند هویت فرهنگی و دینی و زبانی خود را حفظ کنند و باید بتوانند به زبان مادری خود سخن بگویند، کار و تحصیل کنند و آن را اشاعه دهند» (پیام بهمناسبت آغاز سال تحصیلی ۱۳۹۴ـ۱۳۹۵).
«ایران ما ـ با آزادی و حاکمیت مردم ـ چه گلستان زیبایی است؛ بلوچها، کردها، عربها، لرها، بختیاریها، ترکمنها، آذریها و سایر ملیتها و پیروان مذاهب گوناگون، گلهای رنگارنگ گلستان ایرانند. و روزی که ایران گلستان آزادی و عدالت شود بهیقین فرا خواهد رسید» (پیام نوروز ۱۳۹۵).
«ما خواهان برابری پیروان همه ادیان هستیم. این برای ما دردآور است که خواهران و برادران اهل سنت ما نمیتوانند مساجد خودشان را در ایران داشته باشند یا علمای اهل سنت تحت فشار و سرکوب مضاعف هستند. این ضد تعالیم اسلام است.
ما خواهان برابری کامل برای همه آحاد ملت ایران اعم از عرب و فارس و کرد و بلوچ هستیم. این چیزی است که منافع ایران را محقق میکند. این جزو برنامههای مقاومت است» (مصاحبه با روزنامه الاهرام بینالمللی تاریخ ۲۵اکتبر ۲۰۱۱ ـ ۴آبان ۱۳۹۰).
***
ایران آزاد فردا با شاخصهایی که مریم رجوی مبشر آن است، بهیقین ایرانی آزاد، آباد و دموکراتیک، با جغرافیای رنگارنگ و رنگینکمانی از تنوع قومی، زبانی و مذهبی خواهد بود. این گوناگونی زیبا در زیر یک چتر واحد و دلنواز، تجسم بهار حقیقی این خلق و میهن است و در دمیدن آن تردیدی نیست.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر