مسعود رجوی و تصمیم برای عملیات فروغ جاویدان
خمینی که طی ۸سال، صلح را به منزله دفن رژیم و جنگ را نعمت الهی توصیف میکرد و بارها گفته بود که تا خراب شدن آخرین خانه در تهران به جنگ ادامه خواهد داد، ناگهان با پذیرش قطعنامه ۵۹۸ در ۲۷تیر۶۷ به آتشبس تن داد. خمینی در ۲۹تیر پذیرش آتشبس را به نوشیدن «جامزهر» تعبیر کرد اما دلیل پذیرش آتشبس را نگفت.
او همزمان با اوجگیری عملیات مرزی ارتش آزادیبخش و بالغ شدن آن بهعملیات آفتاب و نیز چلچراغ (عملیات فتح شهر مهران)، از ترس سرنگونی تن به آتشبس داد. خمینی با این اقدام بر آن بود ارتش آزادیبخش ملی را قفل کند و چنین جلوه دهد که مقاومتی برای سرنگونی رژیمش وجود ندارد و هر چه هست در چارچوب جنگ رژیم با عراق خلاصه میشود و بس. در مقابل، ارتش آزادیبخش ملی به فرماندهی مسعود رجوی میبایست دست به کاری میزد که با قویترین صدا و رساترین پیام، نیرنگ دشمن را درهم بشکند و نشان دهد که آنچه اصالت دارد، مقاومت و جنگ سازشناپذیر مردم ایران و ارتش آزادیبخش ملی ایران با رژیم خمینی است و تا سرنگونی این رژیم ضدبشری ادامه دارد.
در آن شرایط خطیر ارتش آزادیبخش ملی یا باید مات میشد و با دستاویز قرار دادن مسائلی مانند پیچیدگی شرایط و عدم آمادگی و…، دست روی دست میگذاشت و یا با قاطعیتی بیمانند و جسارتی فوق تصور، دفتر حسابهای ارتجاعیـ استعماری را در هم میپیچید و بساط تازه پهنشده خمینی را با همه کاسه و کوزههای آن بر سر همین رژیم ضدبشری خراب مینمود. در چنین شرایطی مسعود رجوی با تصمیمگیری برای عملیات کبیر فروغ جاویدان فاصله مابین دو منتهیالیه متفاوت در دو طرف طیف تحولات را در این سرفصل سرنوشتساز با رزم و خون رشیدترین فرزندان ایرانزمین پر نمود و آینده انقلاب نوین ایران را تضمین کرد؛ فاصله بین «نخستین قربانی» و «نخستین برنده»ی استراتژیک در صفحه شطرنج بسیار بغرنج بینالمللی و منطقهیی را.
آری، مقاومت انقلابی به یمن رهبری مسعود رجوی و پاکبازی رزمندگانش، بر توطئههای ارتجاعی و استعماری فائق آمد و راهحل مردمی و انقلابی را در برابر هر تحول مفروض، سرفرازانه بیمه کرد.
صدور فرمان آمادهباش عملیاتی از سوی مسعود رجوی
ارتش آزادی در پی دریافت فرمان آمادهباش از سوی مسعود رجوی در دوشنبه شب ۲۷تیرماه۶۷ بهحالت آمادهباش درآمد و پس از یک هفته کار فشرده و طاقتفرسا برای کسب آمادگی، به عملیات فروغ جاویدان مبادرت کرد. این عملیات چهار روز تمام به درازا کشید و در آن ارتش آزادیبخش با تمامیت رژیم آخوندی روبهرو گردید. ارتش آزادیبخش در عملیات فروغ جاویدان توانست ـ در همان روز اول عملیات ـ شهرهای کرند و اسلامآباد را به تصرف درآورده و تا دروازههای کرمانشاه پیش برود. طبق گزارش نهایی ستاد فرماندهی ارتش آزادیبخش، ۵۵هزار تن از نیروهای زبده خمینی در عملیات فروغ جاویدان از پای درآمدند و ارتش آزادیبخش نیز ۱۳۰۴تن از قهرمانان ملت ایران را به پیشگاه فرشته خونین بال آزادی تقدیم کرد. عکسها، اسامی و مشخصات این قهرمانان در کتاب دوم فروغ جاویدان درج شده است.
عملیات فروغ جاویدان آنچنان لرزه سرنگونی در ارکان رژیم انداخت که بعد از گذشت بیش از نیمقرن، هر ساله در سالگرد آن روضه «مرصاد» میخواند، جشن سرنگون نشدیم و همایش و نمایشگاه برپا میکند.
گزینهیی از صحبتهای مسعود رجوی در نشست توجیه عملیات فروغ جاویدان
مسعود رجوی ـ عملیات فروغ جاویدان
مسعود رجوی در نشست توجیه عملیات فروغ جاویدان سخنان شورانگیزی ایراد کرد؛ از جمله گفت:
«تصمیمگرفتن برای چنین عملیاتی، البته کار سهل و سادهیی نبود. زیرا که میباید تمام دار و ندار را در طبق اخلاص نهاد و به خلق قهرمان ایران تقدیم کرد. بهخصوص که این تصمیمگیری، دارای بالاترین ریسک و خطر نیز هست و باید یکبار دیگر تمامی سازمان، آلترناتیو، ارتش آزادیبخش و همه چیز را مایه گذاشت».
مسعود رجوی در جایی دیگر با تأکید بر این واقعیت که رشیدترین، پاکبازترین، جانانترین، شکوفاترین و آگاهترین فرزندان خلق ایران را بهسادگی پیدا نکرده و باید در این تصمیمگیری تاریخی یک بار دیگر از آنها بگذرد، گفت:
«... بنابراین فقط یک جمله میگویم و میگذرم. نه خطاب به شما، خطاب به خدا، و خطاب به خلق و تاریخ، که بار خدایا، شاهد باش، شاهد باش که تمامی سرمایهمان را که محصول ربع قرن رزم و رنج مستمر هست، تقدیم تو و خلقت کردیم. انک انت السمیع العلیم».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر