گی فرهود فستاد: هرگز نباید چشمانمان را به انتخابات قلابی، به اقدامات وحشیانه و تروریستی رژیم ببندیم ـ ۲۴تیر۱۴۰۰
دوستانم بهروشنی صحبت میکنم. انتخابات اخیر که رئیسی را روی کار آورد خبر بدی برای ایران، برای حقوقبشر، برای حاکمیت قانون وهمچنین بهنظر من برای امنیت منطقه است.
نحوهیی که این انتخابات سازماندهی شده بود بار دیگر نشان داد که ایران با حاکمیت رژیم کنونی هرگز به یک دموکراسی تبدیل نخواهد شد.
در مطبوعات غربی بسیار بحث اصولگرا و اصلاحطلب میشود. ولی من فکر میکنم تا وقتیکه خامنهای قدرت مطلق را در دست دارد این بحث یک برداشت غلط است… .
این واقعیت که حتی به احمدینژاد هم اجازه داده نشد که برای انتخابات کاندیدا شود باعث میشود که ما نگران وضعیتی بدتر از این باشیم.
۶۰۰ نامزد اسم نویسی کرده بودند. همه به غیر از ۷نفر توسط شورای نگهبان که توسط خامنهای کنترل میشود رد صلاحیت شدند. خامنهای خودش نامزد ها را دست چین کرد. هر کاندیدایی که باعث میشد نتواند سیاستش را پیش ببرد حذف کرد. بنابراین این یک انتخاب جعلی بود. و میتوانیم مطمئن باشیم که آمار رسمی نیز دستکاری شده هستند. برای جامعه ایران این انتخاب یک فاجعه بود.
اگر با استفاده از اینترنت نگاهی نزدیکتر به جوانان بکنید. به مسائل اجتماعی از قبیل قوانین پوشش یا استفاده از اینترنت فکر میکنم بهسرعت پی خواهید برد که امیدهای ما به اصلاحات دوباره از بین رفتهاند.
اما من امروز همچنین میخواهم در رابطه با تاثیر انتخاب رئیسی بر روی روابط رژیم ایران با غرب صحبت کنم.
خیلیها میگویند حمایت رئیسی از برجام با روحانی فرقی نخواهد کرد. استدلالشان این است که سیاست اتمی را خامنهای تعیین میکند. ممکن است چنین باشد اما توافق در صورتی ممکن خواهد بود و دوام خواهد داشت که سران رژیم ایران اجازه بدهند آژانس کار خودش را بکند و فکر نمیکنم رئیسی بازرسی آژانس را بپذیرد.
گذشته از این اوباما تلاشهای بسیار زیادی برای برقراری توافق اتمی کرد چون اعتقادش این بود که این توافق میتواند دروازههای ایران را به بقیه جهان باز کند. ولی در دوران رئیسی نباید چنین امیدی داشت. این فرد ازارزشهای دمکراتیک ما نفرت دارد. بگذارید فراموش نکنیم که او تحت تحریم آمریکاست ب. خاطر گذشتهاش که شامل اعدامهای فراقانونی هزاران تن از زندانیان سیاسی است. برای بایدن خیلی سخت است که از توافق با فردی حمایت کند که بهعنوان یک کشتارگر جمعی شناخته میشود.
نکته بعدی اینکه احتمالاً ما شاهد ایرانی خواهیم بود که تلاش میکند نفوذش را در کشورهای همسایه گسترش دهد. برنامه موشکی رژیم و یک سپاه پاسداران تقویت شده برای امنیت منطقه خطرناک است. اخیراً هشدارهای رافائل گروسی مدیر کل اژآنس بینالمللی اتمی که گفت رژیم ایران همکاری نمیکند و دیگر نمیشود با تضمین گفت که آیا رژیم ایرا ن در پی بمب اتمی هست یا نه و این مسائل را باز هم پیچیدهتر میکند.
انتظار دارم بهطور خاص در آمریکا مخالفت با توافق بیشتر شود. این خیلی سخت خواهد بود که افکار عمومی آمریکا و کنگره را متقاعد کرد که این توافق به نفع آمریکا است
در اروپا هم بهطور خاص میدانید که تمایل زیادی هست که توافق ۲۰۱۵ برجام را با سرعت هر چه ممکن بازنگری کنند.
من هم خودم موافق بازنگری هستم اما نه به هر قیمت. بنظرم یک اشتباه مرگبار است که فقط روی تهدید اصلی متمرکز شویم و نقض حقوقبشر را ثانویه تلقی کنیم.
هرگز نباید چشمانمان را به انتخابات قلابی، به اقدامات وحشیانه و تروریستی رژیم ببندیم که حتی در خاک اروپا صورت میگیرد و نقض حقوقبشری که روزانه در داخل کشور رخ میدهد را نبینیم.
ما باید درپی استراتژی دوگانه باشیم که در آن حقوقبشر را در اولویت قرار دهیم و یک محیط امن در خاورمیانه بهوجود بیاوریم.
… . همانطور که گفتم انتخاب رئیسی رژیم ایران را و جهان و منطقه را ناامن تر میکند ولی هرگز نباید دست بکشیم و مردم ایران را هرگز نباید رها کنیم. قویاً به حمایت و کمک ما نیاز دارند، از شما متشکرم
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر