گی ورهوفستاد - نخستوزیر بلژیک ۱۹۹۹ ـ ۲۰۰۸ ـ۲۷دی ۱۴۰۰
می خواهم این فرصت را مغتنم بشمارم که برای همه شما یک سالی پر از آرامش و صلح و شجاعت در مقاومتتون در مبارزه تون برای یک ایران ازاد و عادلانه آرزو کنم .
در حالی که سال نو رو آغاز می کنیم می خواهم چند لحظه تأمل کنم درباره برخی از مسائلی که در سال گذشته اتفاق افتاد اول البته پاندمی کرونا که اکنون بیش از ۳۰۰میلیون نفر در سراسر جهان رو تحت تأثیر قرار داده و بیش از ۵ میلیون نفر کشته شدند و بسیاری از اونها هم در ایران هستند و یک موضوع دیگری که می خواهم بهش اشاره بکنم عقب نشینی نیروهای آمریکایی از افغانستان در اوت است و برگشت طالبان در آن کشور هستش چیزی که منجر به از بین رفتن همه ازادیهای شکننده یی شد که در بیست سال گذشته در اون کشور به وجود آمده بود. و همچنین به نقطه عطفی که در بحث گرمایش جهانی پیش آمده و اثر دومینو وار اون در استرالیا این مسائل رو دیدیم و در مدیترانه دیدیم و در بسیاری کشورها دیدیم و نتایج گرمایش جهانی که چطوری ملموس شده برای همه و این که چرا من این حوادث رو به اون اشاره می کنم چون همه این موارد جمعیت ایران بیش از دیگران تحت تأثیر قرار گرفته بر روی کره زمین چه بر می گرده چه بر میگرده به کم آبی مردم خوزستان در جنوب ایران که به تظاهرات و اعتراض دست زدند یا به مبارزه با کرونا در ایران که جواب رژیم همیشه تغییر ناپذیر بود و مشکلی را حل نمی کرد و شهروندانی که رها شده بودند شهروندانی که حق آب حق بهداشت دارند دستگیر شدند و اکنون در زندانهای رژیم به سر می برند.
پس بنابر هزینه این موضوع در ایران خودش رو نشون داد وقتی که در ژوئن یک واقعه دیگر توجه جهانی رو به خودش جلب کرد و اونهم انتصاب رئیسی جلاد به عنوان رئیس این رژیم شد می دونیم که رئیسی یکی از مسئولان کشتار جمعی و قتل عام ۱۳۶۷ هستش. به جای این که محاکمه کشیده بشه به خاطر نسل کشی و قتل عام به ریاست جمهوری منصوب شد و فکر می کنم این یک یادآوری بسیار تاریکیه که مصونیت در مقابل این جرایم در ایران فراگیره و می خواهم در رابطه با تحقیقی که در مورد یک تراژدی دیگر انجام دادم در رواندا در ۱۹۹۴ انجام دادم می خواهم به اون اشاره کنم . من به عنوان یک سناتور اون رو مورد تحقیق قرار دادم.
نتیجه گیری آن تحقیقات طولانی و بسیار تأثر برانگیز این بود که عاملان و آمران این قتل عام و نسل کشی همیشه باید به عدالت آورده بشوند و این همانی بود که به عاملان اتفاق افتاد و هنوز هم داره می افته در رابطه با قتل عام رواندا و تا به امروز آنهایی که گناهکار بودند هرچه سنشون باشه صرفنظر از این که چقدر طول بکشه اونها رو به پای میز محاکمه و عدالت آورده و اصلا مشمول مرور زمان نمیشه . این جرایم علیه حقوق بشر و علیه بشریت هرگز نمی تواند بی مجازات بماند.
همچنین در دسامبر ۱۹۹۸ ببخشید در تابستان ۱۳۶۷ که ۳۰هزار زندانی در ایران قتل عام شدند زندانی سیاسی ر ایران قتل عام شدند و تا مادامی که مجرمان به محاکمه کشیده نشوند و پای میز محاکمه و عدالت قرار نگیرند ما باید ما باید صدای خودمون رو بلند کنیم علیه این بی عدالتی در مورد سال ۱۳۶۷ و بگذارید رک بگم که جامعه بین المللی در مقابل این علیرغم فراخوانهای مکرر توسط مقاومت ایران برای یک تحقیقات جامع بی عمل بوده و بگذارید که بگویم تا به امروز هم اینطوری بوده تا روزی که ما چشم ببندیم به جرایم و جنایتهای این رژیم نمی توانیم بدیم به درد و رنج شهروندان و مردم ایران که همچنان ادامه دارد و در تبعید امروز. یک گزارش رسمی در مورد ۱۳۶۷ فکر می کنم بسیار مهمه برای همه اونهایی که درد کشیدند رنج کشیدند از این واقعه. از این جنایت و برای همین است که من مجدد می خواهم تکرار کنم امروز اینجا که زمان آن فرا رسیده که سازمان ملل یک تحقیقات رسمی رو اعلام بکنه و نکردن این کار یک پیشینه بسیار خطرناکی رو ایجاد خواهد کرد و منفعل بودن در مقابل چنین جنایتها و نسلهایی منجر به تشویق و جری تر کردن نه تنها حاکمان رژیم ایران بلکه همه کشورها و حکومتهای استبدادی در سراسر جهان که شهروندان خودشون رو بکشند و فکر کنند می تونند از عدالت فرار کنند.
پس بنابر این مهمه که این جنایتها در سال ۱۳۶۷ مورد محاکمه و مورد تحقیق و محاکمه قرار بگیره. و این فقط مسئله گذشته نیست اتفاقا مسئله الان و مسئله اینده است در ایران که چرا باید چنین تحقیقی انجام بشود. دستگیری، زندانی کردن، شکنجه، کشتار حقوق دانان و همه کسانی که مبارزه می کنند در ایران از زمانی که رئیسی به قدرت رسید ادامه داشته افزایش پیدا کرده و مجازاتهای بسیار اجباری علیه آنها اعمال شده چرا که آنها برای یک ایران ازاد مبارزه می کنند. گزارشگر ویژه در مورد حقوق بشر در مورد ایران همچنین ابراز نگرانی کردند نسبت به این افزایش نقض حقوق بشر در ایران بخصوص در سال۲۰۲۱ . مثلا در حین اجرای حکم اعدام در اکلاهما در آمریکا در اکتبر سال گذشته تقریبا همه اخبار رو همه رسانه ها رو پر کرده بود ولی کسی توجه نکرد که ۳۱ زندانی در ایران در همان ماه اعدام شدند. پس بنابر این یکبار دیگر این نقضها و این جنایتها وقتی که به مجازات کشیده نمی شوند افزایش پیدا می کنند پس بنابر این این اعمال تجاوز به حقوق مردم ایران باید محکوم بشه و ما باید علیه مصونیت عاملان و آمران این جنایت مبارزه کنیم و بسیار مهمه که استراتژی و سیاست خودمان رو در مقابل این را طوری تنظیم کنیم که مسائل حقوق بشر در صدر مسائل قرار بگیره.
فکر می کنم که ما باید یک پاسخ یک خط سرخی را قرار بدیم در مذاکرات با رژیم ایران و این خط سرخ حقوق بشره. و این خط سرخ همچنین باید شامل توافق هسته یی با رژیم ایران نیز باید بشه . مذاکرات هسته یی نمی توانند یک دود استتاری بشود که ما رو نسبت به وضعیت حقوق بشر کور کند و با آن برخورد نکنیم. همچنین ما باید وضعیت حقوق بشر رو مورد بررسی قرار بدهیم و همچنین حکومت قانون در ایران رو. پس بنابر این اجازه بدید من نتیجه گیری کنم که وضعیت حقوق بشر در ایران حیاتیه من فکر می کنم بدتر از هر زمان دیگر است در ۳۰سال گذشته وضعیت در زندانها شرم آوره . عدالت وجود نداره و در اثر سرکوبی که وجود داره هرکسی که اعتراض کنه بلند بشه در معرض شکنجه و اعدام قرار داره و عمل بین المللی در مقابل این موضوع واجبه. و من مجدد تکرار می کنم که ما باید پیشرفتی داشته باشیم برای یک گزارش رسمی در مورد قتل عام ۱۳۶۷ و همه چیز از اونجا شروع باید بشه. و باید کسانی که عاملان و امران این موضوع بودن را به حسابرسی کشید و این بسیار مهم است برای مردم چه در ایران و چه در تبعید که این تحقیقات رسمی توسط سازمان ملل صورت بگیرد و این موضوع رو به انریکه مورا تأکید خواهم کرد که اقدامات ضروری در این زمینه رو اتخاذ کند. پس بنابر این به من اجازه بدهید که همچنین بگوی به شما مبارزین مردم ایران که خستگی ناپذیر مبارزه می کنید که قلبتون با مردمتون و خانواده هاتون در ایران هستش که برای یک ایران آزاد و آباد مبارزه می کنید.
میتونم تصور بکنم که وضعیتی که شما که به عنوان قربانیان خشونت و سرکوب مأموریت خودتون رو و رسالت خودتون رو دارید ادامه می دهید پر از ریسک و خطر است. برای اقوامتون که می توانند مورد حمله قرار بگیرند در ایران ولی این به خاطر وجود شما هستش در تبعید که ما دید روشنی نسبت به وضعیت واقعی در ایران داریم امروز پس بنابر این این نگرانی های شما نگرانی های ما هست و بهترین راه برای آینده بهتر برای مردم ایران اینه که ما با همدیگر با جامعه بین المللی بتونیم این این رو محقق کنیم. خیلی ممنون
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر