رئیسی جلاد در سفر اخیر خود بهخوزستان مقصر فروپاشی اقتصادی را یافت که همانا «بند ناف دلار» است!
اما با این ادعاها باز هم تن مجروح اقتصاد کشور دچار رعشه شد، چرا که «این اظهارات به تنهایی کافی بود تا با توجه به تجربه جراحی اقتصادی سال گذشته، موجی از احساس ناامنی اقتصادی و افزایش ریسک در میان فعالان صنعت و بازارها و حتی مردم عادی رقم بخورد» (سایت حکومتی تجارت نیوز-۱۰ اردیبهشت). طرفهای آگاه هم میدانستند وقتی رئیسی چنین ادعاهایی میکند، یعنی آغاز موج جدیدی از خالی شدن سفرهها و جیب مردم توسط بازی با قیمت ارز؛ و همینطور هم شد!
تنها چند روز بعد تیترهایی در رسانههای رژیم درج شد که از «طغیان دلار» که «بر مدار افزایشی چرخیده» خبر داد. بعد هم یورش جدید چنگالهای گرانی مافیای حکومتی آغاز شد و حکومتیها هم نوشتند: «گرانی شوکآور قیمت سکه و طلا... سکه وارد کانال ۳۴میلیونی شد... حباب سکه باور نکردنی شد» (سایت فردا-۱۰ اردیبهشت)؛ و «این روزها همه جا صحبت از تورم و افزایش سطح عمومی قیمتهاست که ناشی از کسری بودجه دولت است که به مردم تحمیل شده» (روزنامهٔ اسکناس-۱۱ اردیبهشت).
تیغ زهرآگین گرانی رئیسی فراتر از سکه و طلا به نان و مسکن هم زد؛ پس از «افزایش ۱۵۰درصدی اجارهبها» و اینکه «برای دریافت وام، مستاجران باید از هفتخوان رستم» بگذرند (ایلنا-۱۱ اردیبهشت)، اکنون حتی «اجارهٔ کانکس هم سر بهفلک کشید» و «کار و زندگی در یک اتاقک ۲۰متری» که «مردم بهدلیل کاهش قدرت خرید و ناتوانی در پرداخت اجارهبها مجبورند در این اتاقکها» زندگی کنند نیز ناممکن شد (تجارت نیوز-۱۱ اردیبهشت). زمزمههای گرانی آخرین بازماندهٔ سفرهها هم شنیده شد و باز هم تیترهای شوم آیا «نان گران میشود؟» درج شد. رئیس اتحادیهٔ حکومتی نانوایان سنتی تهران هم گفت: «قیمت نان سنتی باید متناسب با نرخ تورم افزایش پیدا کند که این موضوع در حال بررسی بوده و تا پایان اردیبهشت تصمیمگیری و نهایی میشود».
البته تکرار نقشهٔ کهنهٔ گران کردن دوبارهٔ دلار جهت تأمین «کسری بودجهٔ دولت» از جیب مردم (اسکناس-۱۱ اردیبهشت) توسط رئیسی آنقدر رسوا شده که از درون نظام هم نسبت بهپیامدهای انفجاری جامعهیی عاصی بهتنگ آمده، بهوحشت افتادهاند. از این رو با اشاره بهادعاهای رئیسی اذعان میکنند «تیم جراحی اقتصادی» رئیسی در حال «شرحه شرحه کردن و شکافتن تمامی درزهای بدن رو به احتضار» اقتصاد کشور است (شرق-۱۱ اردیبهشت).
این همان «شیرینی سال» خامنهای است که قرار بود با یکدست شدن نظام زمینههای قیام را کاهش دهد. اما این بزرگترین پروژهٔ خامنهای چنان شکست خورد که اکنون خود بهتولید کنندهٔ عوامل متعدد قیام تبدیل شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر