در ادامه حمایتهای گسترده اکثریت پارلمانهای مختلف از کشورهای اروپایی و آمریکایی همچون ولز، اسکاتلند، ایرلند شمالی، کانتون ژنو، فرانسه،
سنای ایتالیا و کنگره آمریکا شاهد یک پیروزی عظیم سیاسی بودیم که صد البته در امتداد و یکی از محصولات قیام دموکراتیک مردم ایران است.۱۰۸ تن از رهبران سیاسی سابق شامل ۵۰ رئیسجمهور، ۴۷نخستوزیر، یک صدراعظم و ۹ رئیس دولت از سراسر جهان طی یک نامهٔ سرگشاده رئیسجمهور آمریکا، رئیس شورای اروپا، نخستوزیر انگلستان، نخستوزیر کانادا و رهبران ۲۷کشور عضو اتحادیه اروپا را مخاطب قرار دادند. آنها از قیام دموکراتیک مردم ایران و طرح دهمادهای خانم رجوی برای ایران آزاد فردا حمایت کردند و همصدا با مردم ایران، ضمن نفی دیکتاتوری سلطنتی از سیاستمداران حاکم کنونی و ملتهای آنها خواستند علاوه بر لیستگذاری سپاه پاسداران با اتخاذ «گامهای قاطع علیه رژیم» در کنار مردم ایران بایستند.
بهدلیل تداوم و گستردگی پیروزیهای مقاومت ایران در صحنه بینالمللی شاید در نگاه اول حمایت تاریخی رهبران کشورهای جهان نیز بخش از منحنی صعودکنندهٔ حمایتهای بینالمللی از مردم ایران دیده شود ولی باید توجه کرد که:
۱-این بیانیه با امضای چنین شخصیتهای بارزی در ردیف رؤسای جمهور و برندگان جایزه نوبل، بازگو کننده یک «سقف سیاسی» بر پایه حمایتهای پارلمانهای کشورهای مختلف است. در واقع حمایتهای قبلی در این بیانیه به ثمر نشسته و وجههٔ بینالمللی پیدا کرده و از سطح کشورها به سطح بینالمللی ارتقا یافته است. به همین دلیل دیگر قابل کتمان و چشمپوشی نبوده و بهرغم تلاشهای دیوانهوار رژیم و حامیانش بازتاب گستردهیی داشته است.
۲-بسیاری از این سیاستمداران و دولتمردان در همین سالهای اخیر و بهطور مشخص بعد از سال۲۰۰۰ در مصدر امور بودهاند. در بین آنها خانم «لیز تراس» نخستوزیر سابق انگلیس دیده میشود که تا سال۲۰۲۲ یعنی یک سال قبل مسئولیت سیاسی داشته است. بنابراین امضاکنندگان نامه به تمام ترفندهای رژیم، زوایای سیاست بینالمللی، سیاست اتحادیه اروپا در قبال رژیم، نقض حقوقبشر در ایران و فعالیتها و شرایط مقاومت ایران اشراف کامل دارند. با وجود کسانی همچون «رومانو پرودی» و «ژان کلود یونکر» نخستوزیران سابق ایتالیا و لوگزامبورگ که رؤسای کمیسیون اروپا نیز بودهاند، این بیانیه به نوعی ضربه به مماشات و انتقال تجربه از سیاستمداران پیشین به نفرات جایگزین و اخلاف آنهاست.
۳- در حالی که رژیم بارها با جنجالآفرینی خبر از پایان یافتن قیام داده است این بیانیه در هشتمین ماه قیام یک سیلی آتشین به خامنهای و حاوی پیام «استمرار قیام» است.
مهمترین نقاط مشترک حمایتهای اخیر
این حمایتها با وجود داشتن نقاط مشترک بسیار بهطور مشخص روی سه موضوع متمرکز هستند. اول این که از سرنگونی رژیم عبور کردهاند و برای رژیم مشروعیتی قایل نیستند. در بیانیه اخیر نیز صحبت از «تلاش برای تغییر» و «در کنار مردم ایران» ایستادن است. دوم اینکه «در همبستگی با مردم ایران» قیام دموکراتیک آنان را تأیید میکنند و سوم این که در موافقت با «طرح ۱۰ مادهیی ارائه شده توسط خانم مریم رجوی» آلترناتیو شورای ملی مقاومت را بهرسمیت شناخته و سایر آلترناتیوهای قلابی مثل بازگشت دیکتاتوری «شاه مخلوع» را مردود میشمارند.
با چنین حمایتها و بیانیههایی، قاعده پهن افکار عمومی بینالمللی در حمایت از مردم ایران به سوی احزاب سیاسی و پارلمانها و کنگره و سنای کشورها میرسد و از آنجا تبدیل به خواستههای رؤسای جمهور و نخستوزیران و صدراعظمها میشود.
رژیم پابهگور آخوندی با گسترش اعدامها در داخل و برجسته کردن سلطنت مقبور و هیاهو و آلترناتیوتراشی در خارج درصدد انحراف قیام است. در چنین فضایی مقاومت ایران در داخل شعله عملیات اختناقشکن کانونهای شورشی را بالا میبرد و در خارج کشور هم با این حمایتها سمپاشی رژیم علیه اذهان عمومی بینالمللی را خنثی میکند. با چنین مقاومتی آینده ایرانزمین روشن و تابناک است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر