تشکیل شورای ملی مقاومت سالها می خواستند این وطن پر عظمت،این تمدن پر شکوه را به بند بکشند. از هجوم ایلغار مغول تا شلاق استثمار، از سالها زیر چکمه استبداد سلطنتی، تا اسارت در سیاه ترین دیکتاتوری مذهبی.
اما مقاومتی است که این پرچم را، این نام را از مصادره آخوندها خارج کرد. شورای ملی مقاومت. بزرگترین و قدیمی ترین ائتلاف سیاسی، برای تحقق یک ایران آزاد. در نیمه دوم سال ۶۰ شورای ملی مقاومت ایران در یک رشته جلسه های فشرده، برنامه و اساسنامه شورا و دولت موقت و وظایف این دولت را تصویل و منتشر کرد. هدف جلوگیری از هرج و مرج و ایجاد زمینه برای برگزاری انتخابات آزاد، بعد از سرنگونی رژیم آخوندی بود. که حداکثر ۶ماه بعد از سرنگونی دولت موقت، باید برای تشکیل موسسان و قانونگذاری ملی انتخابات برگزار کند. بعد از تشکیل این مجلس وظیفه شورای ملی مقاومت و موجودیت آن به پایان میرسد و دولت موقت استعفای خودش را به مجلس موسسان تقدیم میکند. مجلس موسسان وظیفه تدوین قانون اساسی جدید، تعیین دولت جدید و قانونگذاری، برای اداره امور کشورتا قبل از تصویب قانون اساسی جدید را به عهده دارد. ودوره اش حداثر دو سال است.
برنامه های شورا در سه فصل تنظیم شد.
فصل اول وظایف مبرم دولت موقت وشورای ملی مقاومت در دوران انتقال حاکمیت، به مردم را توضیح می دهد در واقع دولت موقت باید ظرف ۶ ماه با برگزاری انتخابات آزاد، حاکمیت را به مردم منتقل بکند. همه مقامها مسئولیت ها، نهادها، در دوران انتقال، صرفا جنبه موقتی دارند و فقط تا استقرار نهادهای جدید مطابق قانون اساسی معتبر هستند. فصل دوم دید گاهها و اساسی ترین ارزشها وسیاستهای دولت موقت را توضیح می دهد و فصل سوم که شامل سه محور می شودتلاش می کند همه این ارزشها و سیاستها را، به شکل مادی و اجرایی تشریح بکند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر