گرانی بنزین البته بهصورت چراغ خاموش و خزنده، خبری است که روی اعصاب جامعه راه میرود و ایجاد نگرانی و اضطراب میکند.
این خبر بهخصوص برای طبقات کمدرآمد و حاشیهنشینها مانند یک بختک بر روی زندگی آنان سایه انداخته است.طبق اعتراف رسانههای حکومتی، دولت رئیسی در سال گذشته «۳۰ هزار و ۸میلیارد تومان از محل بنزین سهمیهای، ۳۳هزار و ۶۰۱میلیارد تومان از محل بنزین آزاد و ۳هزار و ۱۵میلیارد تومان از محل بنزین سوپر درآمد به دست آورده است.
با در نظر گرفتن هزینههایی که در مقابل منابع تبصره ۱۴ یعنی درآمدهای حاصل از فروش فرآوردههای نفتی پیشبینی شده، طبق تخمین مراکز پژوهشی بین ۳۹ تا ۶۴هزار میلیارد تومان کسری فقط در همین تبصره وجود دارد. در مجموع هزینه و درآمد بودجه هم ارقام کسری به بالای ۴۰۰هزار میلیارد تومان میرسد» (هممیهن. ۲۵مرداد ۱۴۰۲).
با در نظر گرفتن این موضوع، گرانکردن بنزین یکی از تمهیدات و تصمیمهای دولت سوگلی خامنهای برای تأمین کسری بودجه است. آنچه مانع از علنی کردن این تصمیمگیری است، هراس از انفجار بزرگ اجتماعی و شکلگیری قیامی بسا آتشینتر از آبان۹۸ است.
کارگزاران حکومت علاوه بر گل و بلبل نشان دادن وضعیت سوخت و تکذیب هر نوع افزایش قیمت آن، وضعیت روزهای اخیر در جایگاههای سوخت را به شایعهٔ دشمنان نظام و بهویژه مجاهدین ربط میدهند. به یک نمونه از این اظهارات دقت کنید:
«آنچه که مشخص است، اظهارات بعضاً غیرتخصصی افراد مسئول است که به خوراکی برای رسانههای بیگانه و کانالهای خبری (مجاهدین) تبدیل میشود. دیگر امروز شیوه عملیات روانی رسانههای بیگانه بر کسی پوشیده نیست. موجسواری بر اظهارات غیرکارشناسانه و گنجاندن این اظهارات در ادبیات فریبکارانه از حربههای روانی رسانههای بیگانه و کانالهای (مجاهدین) بهشمار میرود... با گشت و گذار در جامعه متوجه خواهیم شد، آنچه این رسانهها بزرگنمایی میکنند با واقعیت فاصله زیادی دارد» (ایسنا. ۲۵مرداد ۱۴۰۲).
با «گشتوگذار در جامعه!» متوجه میشویم که بهرغم تکذیبهای باسمهای و تجربهشدهٔ کارگزاران رنگارنگ حکومت در زیر پوست جامعه واقعیت بهگونهیی دیگر است. گزارشهای رسیده از تهران حاکی از صفهای طولانی برای دریافت بنزین است.
«مقابل برخی از پمپبنزینهای پایتخت حتی نیمهشب هم صفهای طولانی برقرار است» (همشهری. ۲۴مرداد۱۴۰۲).
فقط در روز سهشنبه در تهران، در شهرک محلاتی برای دریافت سوخت بنزین سوپر چندین کیلومتر صف تشکیل شده و پس از ساعتی سوخت جایگاهها به اتمام رسید.
در ولنجک چمران نیز از صبح امروز بنزین سوپر در اختیار جایگاهداران قرار نگرفت و بهگفته اهالی، بهدلیل کمبود بنزین، یک روز در میان این سوخت در اختیار مردم قرار میگیرد.
در میدان پروین در تهرانپارس و در ولنجک پایین، جایگاههای بنزین حالت تعطیل دارند و هیچیک از انواع سوخت توزیع نمیشود. در ولنجک پایین صف دریافت بنزین طولانی بود.
در منطقه حکیمه پاشایی صفهای غیرمعمول و بسیار طولانی تشکیل شده بود.
سوخت جایگاه خیابان دولت، مفتح، فردوسی و شریعتی بهار شیراز، پیروزی و خیابان پنج نیروی هوایی تمام شده است.
در منطقه آپادانا و ترمینال غرب مردم برای دریافت سوخت دستکم نیم ساعت در صف بودند. (تلگرام بنزین سوپر استان تهران. ۲۴مرداد۱۴۰۲).
در همین روز به گزارش «کانال تلگرام بنزین سوپر شیراز» در این شهر در همان ساعتهای اول روز بنزین سوپر در بسیاری از پمپبنزینها تمام شده است».
بنابراین صفهای طولانی به خاطر «شایعه!» تشکیل نشده. علاوه بر گزارش منابع حکومتی، شبکههای اجتماعی پر از پیامها و گزارشهایی است که حاکی از وضعیت بحرانی و کمبود سوخت در جایگاههای بنزین است.
مردم حق دارند به تکذیبها و قسم و آیهخوردنهای دروغین حکومت اعتماد نکنند؛ زیرا بارها آزمودهاند که آنچه کارگزاران شیاد انکار میکنند، عین واقعیت است. تأثیر آن را روزانه بر روی کار و معیشت و سفرهٔ خود میبینند.
اظهارات رئیس مجلس ارتجاع جای تردید باقی نمیگذارد که تشخیص مردم واقعیترین واقعیت است.
«مصرف گازوییل لیتری سیصد تومان دیگه مجانیه بهقول ما بچههای جبهه... ... ما امروز واقعاً نیازمند این هستیم که تصمیماتی بگیریم که این تصمیمات شجاعانه باشه، عقلانی باشه، خردمندانه باشه و تصمیمات تصمیمات سختیه یه جاهایی هم تصمیمات تلخند و اینها رو باید بپذیریم. این تصمیم رو باید بگیریم که این فرصت با ریسک رو فراهم کنیم» (پاسدار قالیباف. ۲۳مرداد ۱۴۰۲).
«تصمیمهای سخت و ریسکآور» اسم مستعار تنگناهای فاشیسم دینی است. از یکسو برای تأمین هزینههای سرکوب خود تنها راهکار را دست کردن هر چه بیشتر در جیب مردم و تلکهٔ آنها میبیند، از سوی دیگر از قهر گدازان آنها هراسان است.
گرانی خزنده، چراغ خاموش، بزدلانه و رذیلانهٔ نان و بنزین، بازی خطرناک با دینامیت قیام است. این بازی ریش و ریشهٔ ولایت فقیه را به آتش خواهد کشید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر