🔻مسعود رجوی
«مفهوم انقلابی «هجرت» یعنی کوچ کردن فعال از شرایط و جو کاهندهی ضدتکاملی، جوی که ادامه دادن در آن ضدتکامل را رشد میدهد و به نفع تکامل نیست. اگر بین تنآسایی، تنبلی و راحتطلبی با تطابقِ تکاملی تفاوت قائل باشیم، دیگر آشکار خواهد بود که مفهوم هجرت انقلابی با گریز از میدان معرکه فرق دارد.
جوهر هجرت نه صرفاً یک بُعد و فاصلهٔ مکانی گرفتن با کانون حادثه، حذر کردن از فداکاری و ایثار، بلکه دقیقاً خطر کردن و بیشتر فدا کردن است.
تفاوت هجرت پیامبر با اصحابش در صدر اسلام، با راحتطلبی و عافیتجوییهای بهاصطلاح هجرتنمایانهٴ امروز در همین است. یکی تن به هرگونه آوارگی و خطر میدهد، و دیگری از خطر و ایثار حذر میکند. جوهر یکی مقاومت هر چه بیشتر، و جوهر دیگری هر چه کمتر مقاومت کردن و هر چه کمتر فشار تحمل کردن است!
آن یکی هر کلاه شرعی هم سرش بگذاریم، حتی در ظریفترین صورتهایش، باز نوعی تسلیمطلبی است و این یکی تطبیق تکاملی است. مگر میتوان در جادهٔ تکامل هم دروغ گفت؟
بنابراین تطبیق با تنپروری، با راحتطلبی و با حذر از خطر اساساً متفاوت است. چرا که از روز اول، رهنوردِ تکاملی ما با خطر عجین و تنگاتنگ بوده است. منهای آن اصلاً حضور نداشتیم.
از آغاز، به دین همهی حاملان راستین تکامل، به آیین همهی ماهیهای سیاه کوچک، به همهی انبیا و انقلابیون هم حرام آمد کرانه، حرام آمد گوشهگیری و انزوا.
و این تفاوت قاعدین و مجاهدین است!»
کلاسهای تبیین جهان مسعود رجوی - 1358
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر